måndag 9 september 2013

Träningsfiske

Garmins fiskefestival står för dörren, och går av stapeln kommande helg. Festivalen är en självklar höjdpunkt för oss havsfiskeintresserade. Så här års brukar Öresundsfisket bli riktigt intressant eftersom fler arter nu dyker upp i Sundet, som inte visar sig under t ex sommaren. Sillen är kanske den viktigaste eftersom många andra arter lever och drar nytta av den. Så sillen är lite av motorn i det artrika sundet. Utan sill så skulle vi inte ha till närmelsevis lika mycket annan fisk i sundet heller. Och nu har verkligen sillen kommit! Det tog oss inte lång tid att konstatera det, när vi inledde vårt fiske idag! Och sillen visade sig vara av riktigt fin storlek också. I helgens tävling har sillen också hedrats med ett särskilt pris: För den person som fångar störst sill i helgen så är priset ett presentkort på fiskeresa värt hela 10 000:-! Bara denna  deltävling borde således vara riktigt hägrande för var och en som funderar på att vara med!
Per med full häckla med fin sill!
 
Nåväl, resten av dagen blev inte lika lättfiskad. Återigen visade sig vädret gå emot alla prognoser, med både hårdare vindar och mera regn än vad alla prognosmakare utlovat.... Fisket var trögt under dagen även om vi tidvis hittade rätt. Visst fick vi både plattfisk, vitling och kolja, men varken mängd eller storlek var riktigt det vi önskade. 
Bästa fisk idag blev Sten-Stures kolja på 1130 g. Ironiskt nog så var det dock några gram för lite för att göra Jönsson riktigt lycklig. Han har varit riktigt nära att nå storfiskgränsen för den arten förr.... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar