onsdag 14 augusti 2013

Garmin Fiskefestival

 

 Garmin Fiskefestival 14 -15 September 2013.

OBS! NYTT FÖR TEAM MED 3 DELTAGARE BETALAR ENDAST 1500,- = 300,- rabatt Det gäller dock att teamet betalar innan den 7 september via vårt bankgiro annars 600,- + 100,- per person vid betalning på plats! Var smart och spara pengar och TID:

 
 Garmin Fisketävling arrangeras av Kinnarps havsfiskeklubb
 

Nu flyttar vi 2013 års tävling till
Landskrona och Borsthusen hamn.

—————————————————————————————————————————-
Arrangemanget räknas som Sveriges största havsfisketävling för småbåtar.Tävlingen utgår från Borsthusen/Landskrona i artrika Öresund. Det är en så kallad teamtävling där varje båt/lag består av antingen två eller tre stycken fiskare.

Fiske i Öresund är mycket spännande med många olika arter inom korta avstånd.
Ett välfyllt prisbord, fullsmäckat med fiskesaker och elektronik, med ett totalt värde på över 150.000 kronor, väntar för dem som fiskar med framgång. De tre första teamen får elektronik från värdens bästa sponsor, GARMIN. Vi brukar dela ut ett pris för varje vinnande art samt från ca:1:a plats till minst 20:e plats.
Vid de senaste åren tävlingar har Öresund bjudit på ett mycket bra fiske där stora koljor, torskar och rödspättor har fångats. Men sundet har också bjudit på kanske Sveriges bästa fiske efter slätvar och piggvar, något som ytterligare höjer förväntningarna hos tävlingssugna havsfiskare.
Vår klubb Kinnarp havsfiske har i flera år bedrivit havsfiske tävlingar. Under många år bedrev vi först en tävling på enbart torsk. Men tidigt för ca: tolv år sedan redan innan den stora torskdebatten drog igång valde vi att gå över till arttävlan. Vi passade samtidigt på att gå över till teamtävlan med 2-3 fiskare i varje lag. Allt för att uttaget av fisk ska bli minsta möjliga vid tävlingsfiske.
Team- och art-tävlan innebär att ett team (2-3 personer) bara tar iland en fisk i respektive art för poängsättning. Levande fisk tas också om hand av oss i klubben för återutsättning i havet. Överbliven fisk tas om hand av en fiskhandlare.
Vår tävling är idag den största havsfisketävlingen från egen båt i Sverige med ca: 140st deltagare.
Vi har i mer än i tio år bedrivigt tävlingen från Landskrona och de sista åren från Lundåkrahamnen. För tre år sedan flytta vi tävlingen till Norra hamnen i Helsingborg.
Nu har vi flyttat till Borstahusen i Landskrona. Detta gjorde vi för att allt blir lättare med båtplatser, bil och trailer parkering, boende, lokaler m.m. Det blir också bättre position/läge för fisket, då mycket av detta fiske är långt söder om Helsingborg.
I Öresund finner du Sveriges mest varierande sportfiskefiske. Öresundsfisket är också det artrikaste havsfisket du finner i Sverige.
Inom hamnområdet finns det kaféer, fiskaffär och hamn restaurangen.
Välkomna till Borstahusens  hamn
Ordf Christian Bergquist

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar